Ένα Ελληνικό πρωτοποριακό προϊόν διαπρέπει στην παγκόσμια αγορά σκαφών

Πέραν της ελληνικής αγοράς, η Olympic Engineering Ltd, έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία σε ΗΠΑ, Βρετανία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ταϊβάν, Πολωνία και Τουρκία, με τη σύναψη συνεργασιών με τοπικούς αντιπροσώπους και καταξιωμένους κατασκευαστές

|


Η εταιρεία Olympic Engineering Ltd, με μια πλούσια ιστορία 46 χρόνων καινοτομίας και εξαγωγής νέων τεχνολογιών σε παγκόσμιο επίπεδο ,στον τομέα της κατασκευής μηχανημάτων υποδηματοποιίας , δημιούργησε το 2008 ένα επαναστατικό προϊόν  για σκάφη, επαγγελματικά αλλά και αναψυχής, το οποίο ήδη εξάγει έχοντας συνάψει συνεργασίες με μερικούς από τους σημαντικότερους κατασκευαστές διεθνώς

Η ιδέα αφορά ένα πρωτοποριακό πατενταρισμένο σύστημα πλαναρίσματος (φλαπς-trimtabs) και βελτιστοποίησης της πλεύσης. Τα συστήματα πλαναρίσματος τοποθετούνται κατά κύριο λόγο σε ταχύπλοα σκάφη, αποσκοπώντας στη σταθεροποίηση της πρύμνης, με απώτερο στόχο την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουν στον χρήστη του σκάφους σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου, λόγω της μικρότερης αντίστασης από το νερό, όπως επίσης και την ευστάθεια σε κακό καιρό αλλα και στις υψηλές ταχύτητες. Πρόκειται λοιπόν για ένα απαραίτητο αξεσουάργια κάθε σκάφος, το οποίο αντικαθιστά το ήδη υπάρχον σύστημα trimtabsμε πολλαπλά πλεονεκτήματα απόδοσης αλλά και αξιοπιστίας ή να τοποθετηθούν με ευκολία σε σκάφη που δεν είναι εργοαστασιακά εξοπλισμένα.
Πέραν της ελληνικής αγοράς, η Olympic Engineering Ltd, έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία σε ΗΠΑ, Βρετανία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ταϊβάν, Πολωνία και Τουρκία, με τη σύναψη συνεργασιών με τοπικούς αντιπροσώπους και καταξιωμένους κατασκευαστές όπως Ferretti , GulfCraft, Galeon , Wally , Pershing, Brunswick , Sea-Ray και πολλούς άλλους.

Η επιτυχία του προϊόντος οφείλεται στην ποιότητα κατασκευής και την  αξιοπιστία του προϊόντος , που είναι  απόρροια της τεχνολογίας που υιοθετεί και η οποία αποτελεί πατέντα της Hydrotab. Η τεχνολογία αυτή έχει να κάνει με έναν ελαστικό σωλήνα που διογκώνεται με πεπιεσμένο αέρα, που παρέχεται από την ανεξάρτητηcompact μονάδα αέρα του συστήματος, και πιέζει κάθετα στη ροή του νερού μια λεπίδα διαδρομής περίπου  τριών εκατοστών η οποία ρυθμίζει την κλίση του σκάφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα πλαναρίσματος της εταιρείας μπορεί να τοποθετηθεί σε ταχύπλοα σκάφη αναψυχής κάθε είδους, από μικρά φουσκωτά μήκους τεσσάρων μέτρων μέχρι πολυτελή γιοτ άνω των 30 μέτρων.Το προϊόν έχει μια πολύ προσιτή τιμή η οποία ξεκινάει από τα 580€  και  κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία του σκάφους.


Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, καθώς αυτήν την περίοδο δρομολογείται το λανσάρισμα ενός νέουμηχανισμού ελέγχου που θα αυτοματοποιήσει το σύστημα πλαναρίσματος, ώστε να μη χρειάζεται παρέμβαση από τον χρήστη. Αυτό θα παρουσιαστεί στην αγορά πιθανώς εντός των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη εκδηλωμένη ζήτηση για κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, τα ναυπηγεία της Ferretti έχουν ήδη παραγγείλει το αυτοματοποιημένο αυτό σύστημα για να το τοποθετήσουν σε σκάφη τους, μόλις αυτό καταστεί εμπορικά διαθέσιμο.