Το μέλλον στην κινητή τηλεφωνία έρχεται από την Google

Το μέλλον στην κινητή τηλεφωνία έρχεται από την Google
Οι διαδικτυακοί κολοσσοί πλέον κυριαρχούν στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Μια νέα υπηρεσία της Google που ξεκινά στις ΗΠΑ σύντομα θα αλλάξει τα πάντα γύρω από τις χρεώσεις και τις δυσλειτουργίες των δικτύων.

Το Google Project Fi πρόκειται για μια υπηρεσία που οι συνδρομητές της θα μπορούν να συνδέονται στα καλύτερα δίκτυα ανεξάρτητα των παρόχων με βάση την ταχύτητα και τη γεωγραφική τοποθεσία.

Με άλλα λόγια μιλάμε για μια επανάσταση στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας καθώς οι εταιρίες θα ξεφύγουν από την ανταγωνιστική λογική των χρεώσεων και θα μπουν σε μια συνεργατική με συντονιστή την ίδια την Google εάν καταφέρει και εδραιωθεί το Google Project Fi.

Η καινοτόμα υπηρεσία λειτουργεί με την απλή λογική. Όταν υπάρχει wi-fi το κινητό συνδέεται εκεί χωρίς ο χρήστης να χρεώνεται για τα δεδομένα. Όταν απομακρύνεται από την εμβέλεια του wi-fi δικτύου η υπηρεσία αυτομάτως αναζητά ένα άλλο wi-fi για δωρεάν πλοήγηση ή αν δεν εντοπίσει τότε ενεργοποιεί το 4G. Και εδώ είναι η ουσία, το Google Project Fi θα συνδέει τον χρήστη του στο πιο δυνατό και γρήγορο δίκτυο χωρίς να εξετάζει ποιος είναι ο πάροχός του.

Άλλη μια μεγάλη αλλαγή είναι το πρόβλημα φορητότητας του αριθμού. Με το Google Hangouts ο αριθμός πλέον θα παραμένει στον συνδρομητή και θα ζει στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται αλλαγή κάρτας SIM και ότι ο συνδρομητής μπορεί να τον χρησιμοποιήσει από οποιαδήποτε συσκευή, smartphone, tablet ή laptop.

Σημειώστε στο σημείο αυτό πως ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας από το Project Fi συνδέεται με τον Λογαριασμό και τις υπηρεσίες της Google. Για να γίνουν τηλεφωνικές κλήσεις με τον αριθμό αυτό, ο συνδρομητής παραπέμπεται στα Google Hangouts.

Και τι πληρώνεις;

Το πρόγραμμα φαίνεται απίστευτα απλό και δίκαιο: Με μια σταθερή χρέωση 20 δολάρια το μήνα, ο συνδρομητής απολαμβάνει απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις, απεριόριστα μηνύματα, δυνατότητα μεταφοράς της διαδικτυακής σύνδεσης με Wi-Fi tethering σε άλλες συσκευές και λειτουργία διεθνώς σε 120 χώρες καθώς και υποστήριξη 24/7 από την ίδια την Google.

Η κίνηση δεδομένων από/προς το Ίντερνετ έχει επίσης σταθερή χρέωση: με 10 δολάρια το μήνα ο χρήστης έχει στην διάθεσή του 1GB, με 20 δολάρια 2GB, με 30 δολάρια 3GB κ.ο.κ.

Προς το παρόν η Google έχει εξασφαλίσει συνεργαζόμενα δίκτυα από δύο εταιρείες ενώ την Project Fi SIM card που ξεκλειδώνει την μετάβαση δικτύων την δέχεται μόνο το Nexus 6 όμως σύντομα και άλλοι θα μπουν στο παιχνίδι που ξεκίνησε η Google.