«Άνθισαν» πανιά στο Μεσσηνιακό Κόλπο (φωτογραφίες)

Τελευταία Ενημέρωση: 22/03/2015 08:47
Το πανέμορφο ανοιξιάτικο …κάδρο του Μεσσηνιακού Κόλπου στολίζουν από χθες και για ένα 4ήμερο περισσότερα από 100 βαρκάκια, γεμάτα με παιδικά και νεανικά χαμόγελα, πείσμα και ενθουσιασμό. Είναι οι νεαροί ιστιοπλόοι που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα όπτιμιστ και λέιζερ 4.7, απολαμβάνοντας στην Καλαμάτα το αγαπημένο τους άθλημα σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, διεκδικώντας οι πιο ικανοί τις θέσεις των μεταλλίων και τις προκρίσεις για την εθνική ομάδα. Η εικόνα της παραλίας και της θάλασσας είναι πραγματικά εντυπωσιακή και οι διοργανωτές δείχνουν να κερδίζουν το στοίχημα της άρτιας προετοιμασίας, του μεγάλου αριθμού συμμετοχών με βάση και τις δυσκολίες της εποχής, με σύμμαχο στο ξεκίνημα και τον καιρό. Αίολος και Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έχουν τεράστια εμπειρία σε συμμετοχή και φιλοξενία αγώνων και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά από τη στιγμή που ξεπέρασαν τις όποιες διαφορές τους χωρίζουν και συνέπραξαν αναλαμβάνοντας μια μεγάλη διοργάνωση προς όφελος του τοπικού ναυταθλητισμού και της περιοχής μας σε επίπεδο προβολής. Στο πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας λαμβάνουν στην Καλαμάτα δίνουν το «παρών» πολυμελείς αποστολές από όλη την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και την Αιτωλοακαρνανία.
Χθες διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδρομίες στα όπτιμστ με τη συμμετοχή 90 σκαφών και τρεις κούρσες στα λέιζερ 4.7 με 32 συμμετοχές. Δεύτερη μέρα των αγώνων σήμερα με εκκίνηση στις 11 το πρωί, ενώ αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Αγωνιστικά, πρωταγωνιστεί στο ξεκίνημα ο ΙΟ Σικυωνίων από το Κιάτο, αλλά με το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τον Αίολο να έχουν μέχρι στιγμής σημαντική παρουσία στις πρώτες 3άδες.
Μετά από 4 ιστιοδρομίες στα όπτιμιστ προηγούνται στα αγόρια από τον ΙΟ Συκιωνίων ο Ζαμάνος Δημήτρης, ακολουθεί στη 2η θέση ο Στάθης Πίσπας του Αιόλου και στην 3η ο Στάθης Τσάμης του ΝΟΚ.
Στα κορίτσια η κατάταξη στην κορυφή έχει μέχρι στιγμής ως εξής: Παναγοπούλου Ουρανία, Κανέλλη Αλίκη, Τσαπάρα Σταματίνα και οι τρεις ΙΟ Συκιωνίων.
Στα λέιζερ 4.7 μετά τις τρεις πρώτες κούρσες προηγείται η Δανιά Κωνσταντία του Ιάσονα Ρίου, με 2η την Αδαμοπούλου Στεφανία του ΝΟΚ και 3η τη Μαμαλούκα Άννα Μαρία του ΝΟ Λευκάδας.
Στα αγόρια ο ΙΟ Συκιωνίων έχει κι εδώ την πρωτοκαθεδρία με μεσσηνιακή παρουσία στην 3η θέση τον Στέλιο Κρασσόπουλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη