Ο εφετινός χειμώνας ήταν ο θερμότερος στη σύγχρονη ιστορία

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA)
Ο εφετινός χειμώνας ήταν ο θερμότερος στη σύγχρονη ιστορία

Μπορεί να έπεσε πολύ χιόνι σε αρκετές περιοχές της Γης τον εφετινό χειμώνα, παρόλα αυτά όμως ήταν ο θερμότερος χειμώνας των τελευταίων δύο αιώνων.

Ουάσινγκτον 
Θα είναι δύσκολο για έναν Βοστωνέζο να το πιστέψει, αλλά ο εφετινός χειμώνας ήταν για τον πλανήτη ο θερμότερος στη σύγχρονη ιστορία, σύμφωνα με τη στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).
Βάσει των στοιχείων αυτών, κατά την περίοδο ανάμεσα στον Δεκέμβριο 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015 η μέση θερμοκρασία παγκοσμίως ήταν 0,79 βαθμούς Κέλσιου υψηλότερη από τον μέσο όρο το 20ου αιώνα. Πρόκειται για την υψηλότερη μέση θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1880, οπότε υπάρχουν επίσημα στοιχεία.

Εμφανής στον σχετικό χάρτη με τις θερμοκρασίες σε ξηρά και θάλασσα είναι η ψυχρή εξαίρεση της ανατολικής βόρειας Αμερικής, όπου σημειώθηκε ρεκόρ χιονοπτώσεων. Γενικώς οι μέσες θερμοκρασίες του 2015 κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ, με τον περασμένο Φεβρουάριο να αποτελεί τον θερμότερο από το 1998. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της NOAA και της NASA, το 2014 ήταν το θερμότερο έτος στη σύγχρονη ιστορία.